Ocean Race Sailing

Oceaan Racen is een extreem intensive en attractieve zeilsport. Voor veel bedrijven bieden zeilraces, zeilteams en zeilers een zeer interessant platform om marketing doelstellingen te realiseren. Op dat gebied creëren wij waarde voor onze opdrachtgevers en partners.

Sinds 2004 zijn we betrokken bij het oceaan zeilen, de Volvo Ocean Race (ABN-AMRO, Delta LLoyd, Team Vestas Wind-Powerhouse, Team Akzo-Nobel), de Clipper Race (DLL) en Sydney Hobart (DLL). Onderstaand een overzicht van een aantal van onze projecten en campagnes op het gebied van oceaan zeilen en racen.

 


STEAM ocean racing - team AkzoNobel

In 2017-18 neemt Simeon Tienpont als schipper van team AkzoNobel deel aan de Volvo Ocean Race. AkzoNobel is naam- en hoofdsponsor van het team. STEAM ocean racing is de zeil-organisatie achter team AkzoNobel.

 

STEAM ocean racing is het initiatief van Simeon Tienpont, dat in augusts 2015 is opgericht. Marc-Antony is een van de mede-oprichters van STEAM en was nauw betrokken bij de campagne. Ook de naam Steam Ocean Racing en de visuele identiteit is door August & Louis bedacht. STEAM staat voor S(imeon) T(ienpont) (T)eam). Ocean Racing is werken onder hoogspanning, onder druk: steam.


Aan boord bij team AkzoNobel, training op de Noordzee | foto Marc-Antony Taminiau (december 2016)

 

August & Louis is nauw betrokken geweest bij verschillende onderdelen van het team AkzoNobel project, op het gebied van sponsorschap, activatie, performance en marketing. Samen met STEAM werken we aan veelal Nederlandse duurzame samenwerkingen op het gebied van performance, kennis en innovatie in de maritieme industrie. Daarnaast ondersteunen we STEAM op het gebied van media, PR  en productie.

 Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd rond de wereld voor professionele zeilers waarbij door de teams ongeveer 45.000 zeemijlen worden afgelegd.
De race wordt elke drie jaar gehouden en er doen 7 tot 8 teams aan mee. De race doet gemiddeld 10 stopover plaatsen aan. De Volvo Ocean Race behoort samen met de America’s Cup en de Olympische Spelen tot de grootste zeilevenementen van de wereld.


August & Louis is sinds 2004 betrokken bij verschillende Volvo Ocean Races. Aan boord, aan de kant en bij de sponsor. Daar moet immers waarde worden gegenereerd voor de organisatie, intern én extern.

In 2005-06 leverden we  entertainment op de stopovers (zie linker foto hieronder) voor de ABN-AMRO campagne, inclusief film en updates. Voor Powerhouse in de Team Vestas Wind Powerhouse campagne leverden we media en werkten en aan management programma's en internal engagement voor Powerhouse en het zuster-bedijf Essent.

August & Louis heeft Voor de Volvo Ocean Race organisatie zelf op locatie in Nieuw Zeeland 20 video's geproduceerd gedurende de 2014-15 Race. Voor Powerhouse werkten we in Alicante, Lissabon, Gothenburg en Scheveningen.

2005 - De eerste Volvo Ocean Race campagne voor August & Louis, linker foto: Mike Sanderson, Marc-Antony Taminiau en

Frodo van Oostveen. Op de middelste foto; Marc-Antony op het voordek.


Clipper Round the World Yacht Race (2011-12 & 2013-14)


Altijd al gedroomd de oceanen te bevaren? De Clipper Round the World Yacht Race is een unieke race, waar niet-professionele zeilers aan meedoen.

De zee houdt echter geen rekening met de ervaring van de zeilers...

In 2011-12 en 2013-14 nam DLL (voorheen De Lage Landen) deel aan deze race met als doelstelling eenheid te smeden binnen de organisatie. August & Louis was verantwoordelijk voor het gehele media-project i.s.m. C-Twee Creatieve Communicatie uit EIndhoven.


Sir Robin Knox Johnston (oprichter van De Clipper Race) en Marc-Antony Taminiau bij de start van de 2015-16 race in Londen.

Sir Robin zeilde in 1969 als eerste solo,  non-stop de wereld rond.


Het Clipper project is door DLL gebruikt voor internal engagement. Naast de verschillende media die August & Louis gedurende de twee races produceerde hebben we tevens een iPad app gealiseerd. Ook produceerden we 4 afleveringen van het TV-programma RTL Vaart, vanuit New York en Den Helder, met Epco Ongering en Vivian Slingerland.

 

Onderstaand twee video's uit de tientallen producties die we hebben gerealiseerd voor DLL in de Clipper Race.